Розвиток ринку інтелектуальної продукції як необхідна умова функціонування сучасної моделі інноваційного процесу - Березюк-Рибак, Ірина (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Розглянуто необхідність створення ринку інтелектуальної продукції в сучасних умовах формування нової економіки. Дано критичний аналіз лінійно-послідовної моделі інноваційного процесу. Доведено, що мережево-комунікаційна модель інноваційного процесу здатна забезпечити інноваційних суб'єктів стійкими комунікаційними зв'язками, які створять умови для просування знань у виробництво. Обґрунтовано, що ринок інтелектуальної продукції здатний практично звести інвестиційний попит із пропозицією на інноваційні продукти.