Стратегічні напрями розвитку туризму черкаського регіону - Десятніков, Іван Валерійович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
У статті визначено поняття стратегії та її значення у розвитку туристичної галузі регіону. При аналізі стану туристичної галузі Черкаської області звернуто особливу увагу на наявні туристичні ресурси і стан туристичної інфраструктури. Констатується, що Черкаська область має об’єктивні передумови для розвитку туризму – природно-кліматичний та історико-культурний потенціал, здатний привабити значну кількість туристів. Стратегічною метою розвитку туристичної індустрії визначається створення конкурентоспроможного на ринку туристичного продукту. Головним індикатором стратегії є збільшення кількості туристів у регіоні. При реалізації стратегії розвитку туризму рекомендується зосередити зусилля на обмеженому переліку об’єктів і найперспективніших напрямів діяльності. Провідна роль має належати органам виконавчої влади та місцевого самоврядування з широким залученням громадськості.