Теоретичні аспекти інституційного аналізу ринку цінних паперів - Островерх, Петро Іванович; Гнатюк, Ростислав Андрійович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
У статті розкрито роль, яку відіграє сучасний інституціоналізм в дослідженнях ринків цінних паперів. Розглянуто головні його течії та їх особливості. На основі опрацьованого широкого кола публікацій економістів-інституціоналістів, проаналізовано відмінності між категоріями “інституція”, “інститут” та “організація”, а відтак визначено головні інституції та інститути, що характеризують ринок цінних паперів. Окреслено чотири рівні інституційного аналізу, що дало змогу обґрунтувати доцільність їх застосування в дослідженнях ринків цінних паперів.