Пре-інкубатори університетів як інструмент інноваційної діяльності та підготовки студентів до підприємництва - Порєв, Олександр Сергійович; Порев, Сергій Миколайович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
У статті розглянуто програми та структури пре-інкубації як засоби підтримки створення малих фірм і підприємницької підготовки студентів. Розглянуто функції та організаційні аспекти пре-інкубації, що використовуються за кордоном, зокрема у країнах Євросоюзу. Доведено, що пре-інкубація є ефективним засобом для підтримки розвитку малого бізнесу та підприємницької підготовки студентів, особливо для країн, які перебувають на стадії формування ринкових соціально-економічних систем. Запропоновано використання програм і структур пре-інкубації для університетів України. При цьому зазначено, що проблема формування малих фірм і підприємницької підготовки студентів повинна мати комплексне рішення. Зокрема, її вирішення має передбачати програми навчання, наставництва та учіння, залучення студентів до науково-технологічних розробок у дослідницьких групах університету, створення програм і структур пре-інкубації.