Світові тенденції розвитку відновлювальних джерел енергії - Клопов, Іван Олександрович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
Розглянуто сучасний стан ринку нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії, рівень їхнього розвитку у розвинених країнах та країнах, що розвиваються. Проаналізовано державну політику стимулювання розвитку нетрадиційної енергетики як засобу підвищення конкурентоспроможності економіки та забезпечення енергетичної безпеки. Визначено перспективи розвитку нетрадиційної енергетики в Україні на основі міжнародного досвіду.