Менеджмент знань у системі інноваційного розвитку підприємства - Отенко, Василь Іванович (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2015)
У статті розглянуто основні характеристики процесу управління знаннями підприємства та визначено його місце у системі інноваційного розвитку підприємства. Описано основні типи організаційних знань та інструменти управління ними. Узагальнено основні етапи менеджменту знань. Розроблено стратегії розвитку організаційних знань, які ґрунтуються на трьох базових стратегіях: придбання знань, створення власних знань та залучення знань. Їх поєднання дозволило виділити та охарактеризувати ще чотири стратегії, які можуть бути ефективно використані промисловими підприємствами.