Інформатизація міжнародного туристичного бізнесу: світові тенденції і макроекономічний аспект - Фалько, Еліна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Проаналізовано стан інформатизації міжнародного туристичного бізнесу. Виявлено, що зростання кількості користувачів Інтернету і мобільного зв’язку веде до зростання міжнародного туристичного бізнесу. Обґрунтовано, що Азіатський регіон має найбільші темпи розвитку туристичного бізнесу і приріст користувачів Інтернету. Доведено, що на глобальному ринку в усіх мегарегіонах світу постійно зростають доходи від туризму, а розвиток інформатизації туристичногобізнесу позитивно впливає на макроекономічні показники країн світової економіки: доходи, обсяг експорту, ВВП, зайнятість населення