РОЗВИТОК КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОГО ОЛІЙНО-ЖИРОВОГО ПІДКОМПЛЕКСУ АПК ЯК ВАЖЛИВОЇ СКЛАДОВОЇ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - Яценко, Володимир (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті досліджено проблеми конкурентоспроможного розвитку олійно-жирового підком- плексу АПК України. Проведено аналіз сировинної та виробничо-технічної баз олійно-жирової промис- ловості, особливу увагу приділено вивченню показників з виробництва соняшнику як основної сирови- ни галузі. Розроблено авторську методику оцінювання ефективності розвитку олійно-жирового під- комплексу із застосуванням загального (інтегрального) показника. Запропоновано створення сучас- ної державної системи підтримки підприємницької діяльності у сфері олійно-жирового підкомплек- су. Розроблено організаційно-економічний механізм регулювання розвитку і розміщення олійно- жирового підкомплексу в Україні та регіонах.