ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛІКУ АВАНСІВ В ІНОЗЕМНІЙ ВАЛЮТІ НА ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - Кундеус, Олександр (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Досліджено економічну сутність поняття «аванси», їх функціональне призначення. Зроблено акцент на перевагах і недоліках передоплати як для експортера, так і для імпортера. Проаналізова- но методику обліку авансів одержаних і авансів виданих на українських підприємствах згідно з віт- чизняним законодавством. Наведено шляхи удосконалення відображення авансів у фінансовій звіт- ності та рекомендації щодо їх аналітичного обліку.