ЕМПІРИЧНІ ДЕТЕРМІНАНТИ ЕКОНОМІЧНОЇ СПІВПРАЦІ УКРАЇНИ З ІРАКОМ ТА ІРАНОМ - Мурад, Абумуфрех (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
За допомогою складеної моделі проаналізовано чинники, що впливають на розвиток торгівлі між Україною та Іраком і Іраном. Виявлено, що кількість населення, ВВП та відстань між країнами найчастіше справляють найбільш значущий вплив на торговельні потоки між країнами, проте в середовищі міжнародної співпраці на них впливає ще низка важливих чинників. Зокрема, одним із таких чинників є показник культурної дистанції, що репрезентує обернену залежність з обсягом торговельного товарообороту та є статистично значущим.