РОЛЬ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ В ПРОЦЕСІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ - Бразілій, Наталія (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті визначено роль та значення облікової політики в процесі управління фінансовою дія- льністю підприємства в сучасних умовах господарювання. Проведено порівняльний аналіз щодо під- ходів до визначення сутності облікової політики в національних та міжнародних стандартах обліку. Виявлено основні вимоги та принципи формування облікової політики. Визначено елементи облікової політики та їх особливості розкриття. Зроблено висновок про необхідність переосмислення ролі облікової політики в процесі управління підприємством, що зумовлено постійними змінами умов функ- ціонування підприємства у зовнішньому середовищі, які приводять до розширення чи змін видів діяль- ності та організаційно-правових форм ведення бізнесу