Формування методики оцінювання виробничого потенціалу машинобудівних підприємств - Коломицева, Олена; Васюк, Наталія (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У статті показано, що нові умови господарювання ставлять перед машинобудівними підприємствами України важливі й складні проблеми адаптації. У цій ситуації постійне спостереження за виробничим потенціалом підприємства стає найважливішою умовою успішної діяльності підприємства. Розробка алгоритму оцінювання виробничого потенціалу передбачає вироблення показників ефективності використання виробничого потенціалу підприємства з урахуванням стану фінансових і матеріальних ресурсів, кадрового потенціалу, інформаційних можливостей.