Особливості та напрями державного регулювання діяльності підприємств готельного та ресторанного бізнесу в Україні - Керанчук, Тетяна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
В статті розглянуто основні особливості державного регулювання діяльності суб’єктів індустрії гостинності в Україні, визначено роль держави в створенні конкурентних умов функціонування на ринку готельних та ресторанних послуг. Запропоновано можливі напрямки удосконалення діючої державної політики регулювання діяльності підприємств готельного та ресторанного бізнесу, які сприятимуть підвищенню їх конкурентоспроможності на міжнародному та регіональному рівнях.