ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ ЯК ОДНЕ З ГОЛОВНИХ ЗАВДАНЬ ЕКОНОМІЧНОЇ ПОЛІТИКИ ДЕРЖАВИ - Титаренко, Б. Д. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
У роботі розглядається актуальне для української економіки питання енергонезалежності. Аналізуються перспективи використання нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії та модернізації паливно-енергетичного комплексу України. Даються рекомендації стосовно першочергових заходів, спрямованих на вирішення цих задач. Підкреслюється необхідність найшвидшої розробки і впровадження загальнодержавної програми сприяння розвитку використання нетрадиційних і відновлюваних джерел енергії. Ключові слова: енергія, енергонезалежність, відновлювані джерела енергії, альтернативна енергетика.