Характеристика і тенденції культурного туризму в Закарпатті - Дністрянський, М.; Бергхауер, О.; Фодор, Д. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Протягом останніх десятиліть туризм, головним чином культурний, став важливою галуззю світового господарства. Для Закарпаття як регіону в межах України він є одним зі шляхів виходу з економічної кризи. Проте все ще спостерігається відчутний брак наукових праць, що досліджують специфічні риси та тенденції місцевого культурного туризму. Основною метою роботи є характеристика культурних і антропогенних ресурсів туризму Закарпаття, а також короткий огляд найважливіших факторів і визначних рис їх розвитку. Автори мають на меті методом первинного дослідження вивчити основні тенденції попиту щодо експлуатованих атракціонів культурного туризму області.