Стратегічні підходи до управління інтелектуальним капіталом - Поповиченко, І. В.; Ступнікер, Г. Л. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2016)
Синергетика відіграє важливу роль у стратегічному управлінні вітчизняними організаціями і створює додаткові можливості стратегічного розвитку. Методика оцінки величини інтелектуаль- ного капіталу дозволяє розрахувати синергічний ефект від взаємодії інтелектуальних ресурсів в стратегічній діяльності підприємства. Основним завданням при цьому є визначення показників, що можуть зазнавати впливу синергії у системі управління інтелектуальним капіталом.