ОПТИМІЗАЦІЯ СИСТЕМИ АДМІНІСТРУВАННЯ ПОДАТКУ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ - Іванченко, А. В. (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки, 2017)
У статті досліджено недоліки чинної системи адміністрування податку на додану вартість на прикладі функціонування можливої схеми ухилення від оподаткування у нафтопереробній галузі. Прове- дено аналіз факторів, які забезпечують стійкість до руйнування розглянутої схеми ухилення від сплати податку на додану вартість. Запропоновано напрямки удосконалення адміністрування податку на до- дану вартість, які доцільно запровадити у рамках реформування податкової системи України.