Оцінка конкурентоспроможності підприємницького потенціалу підприємства

Автор(и)

  • Олена Черних

DOI:

https://doi.org/10.24025/2306-4420.1.36.2014.85631

Анотація

На сучасному етапі економічного розвитку українських підприємств досить гостро постає питання своєчасного виявляння та ефективного використання наявного підприємницького потенціалу. Відтак, підприємництво виступає рушійною силою економіки, а ступінь його розвитку, в свою чергу, залежить від формування і реалізації підприємницького потенціалу.

Метою статті є характеристика значення конкурентоспроможності потенціалу як основної ознаки ефективної діяльності та розвитку підприємства в сучасних складних умовах господарювання, aналіз основних методів оцінки конкурентоспроможності підприємницького потенціалу.

Поняття потенціалу підприємства має важливе значення для практики господарювання, оскільки уявлення про його зміст визначає адекватний підхід до його оцінювання, вимірювання рівня конкурентоспроможності та управління потенціалом.

Запропонований у статті метод оцінки конкурентоспроможності підприємства для підприємств, що надають послуги, є зручним та здійснюється на основі оцінювання конкурентоспроможності самої послуги, фінансового стану підприємства, рентабельності операційної діяльності, іміджу підприємства та ефективності персоналу, тобто він охоплює всі основні складові потенціалу підприємства.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті